1 / 17

+ 14

Ny pris
Ny pris

Sophie Brahes Gade 5C 3000 Helsingør

Ejerlejlighed | 112 m2|4 vær.

Kontantpris 3.495.000 kr. Ejerudgift pr. md. 3.621 kr.

Gennemført moderniseret ejerlejlighed i den charmerende og historiske Mezas gård

Helsingør bliver nævnt første gang i 1231. Byen voksede frem omkring Sankt Olai Kirke, den senere domkirke, og udviklede sig langsomt. Helsingørs bygningskultur har været tæt forbundet med byens politiske og økonomiske historie. Opførelsen af nye bygninger har hængt stærkt sammen med de svingende indtægter byen fik fra Sundtolden, den livlige handelstrafik, og forskellige kongers bygge aktiviteter på Kronborg. I Hjertet af Helsingørs gamle historiske bydel og i smukke omgivelser ved siden af domkirken, udbydes denne unikke lejlighed i en kulturhistorisk ejendom fra 1700-tallet. Grunden hvor Mezas gård ligger har sandsynligvis været bebygget siden 1700-tallet. I 1736 omtales en bindingsværksbygning i et stokværk. Det nuværende forhus blev opført i 1835 og kilder tyder på, at der ved opførelsen af det nye forhus blev anvendt sten for det tidligere forhus. Omkring 1867 blev bindingsværket overpudset og vindueshullerne ændret. Og i 1980'erne gennemgik baghuset og det østlige sidehus en større restaurering. Lejligheden præsenteres med en rummelig entré, 2 gode soveværelser, et moderne badeværelse med plads til vaskemaskine, dejlig rummelig stue med godt lysindfald og et unikt udkig til Domkirken. Stuen er i forbindelse med det åbne og moderne køkken. Der er hele 112 kvadratmeter med en fornuftig planløsning, der tillader, at man kan reetablere et værelse, hvis behovet skulle opstå. Lejligheden fremstår helt indflytningsklar med fine løsninger, detaljer og et gennemgående tidssvarende udtryk. Tilhørende er der et hyggeligt og roligt lukket gårdmiljø, hvor de tidlige eller sene aftentimer kan nydes i godt selskab. Du bliver en del af en lille men veldrevet ejerforening der værdsætter det gode naboskab og de gode relationer. Med bekvem gåafstand har I alt det hjertet begærer og nok mere til. Domkirken, den hyggelige gågade, gode offentlige transportmulighed, kulturværftet det moderne kulturhus, og ikke mindst den skønne havn, med udsigt til historiske Kronborg.

Fakta om boligen
Boligareal: 112 m²
Stue/Værelser: 2/2
Bygget/Ombygget: 1700
Del på dine Sociale medier

Økonomisk overblik

Kontantpris 3.495.000 kr.
Ejerudgift pr. md. 3.621 kr.
Udbetaling 175.000 kr.
Brutto ekskl. ejerudgift 19.546 kr.
Netto ekskl. ejerudgift 15.625 kr.

Skal du også sælge?

Bestil salgsvurdering
Billede af kontaktmægleren

Kontakt

Morten Friis

Indehaver, Ejendomsmægler MDE, Vurderingskonsulent for Totalkredit
Estate Helsingør - Morten Friis

Om kommunen

INDBYGGERE

63.838

GRUNDSKYLD

9,500‰

KOMMUNESKAT

25,52%

SKOLER

7

BØRNEPASNING

Vuggestue 3.543 kr./md.
Børnehave 1.875 kr./md.
Læs mere om kommunen

Hvor langt er der til nærmeste?

Afstand til nærmeste
Transport:
169 m
Indkøb:
302 m
Daginstitution:
382 m
Skole:
566 m
Sport og fritid:
714 m
Sundhed:
268 m
Ladestandere:
143 m
Lynladere:
1,92 km
Rejsetid

Se hvor lang tid der er mellem denne bolig og en anden adresse

I bil:
- min
På cykel:
- min
Med offentlig transport:
- min

    Køberkartotek

    Skriv dig op i vores køberkartotek Mit Estate. Så får du besked, når vi får den bolig, der matcher dine drømme. Det er både nemt, enkelt og smart.
    Læs mere

    KøberRådgivning

    Ønsker du et trygt og godt boligkøb? Med KøberRådgivning kan du få hjælp til f.eks. pristjek, gennemgang af dokumenter, prisforhandlinger og meget mere. 
    Læs mere

    Formuerådgivning

    Nye boligplaner er en god anledning til at give økonomien et serviceeftersyn. Vores mæglere kan henvise dig til nogle af landets dygtigste formuerådgivere. 
    Kontakt os

Lignende boliger

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.